7 real-life tips from a former international job-seeker in Norway
“The Sammen om en jobb program changed my life,” says former mentee Nickolas Harris-Baxter. Read on to learn how he navigated the job-seeking process in Norway.
Diversity and Inclusion Are Long-Term Investments, Not Quick Wins. Here's Why.
For a business, committing to a long-term diversity and inclusion initiative such as Sammen om en jobb is not the cheapest, easiest, or most time-efficient alternative. But maybe it’s worth it to achieve long-term impact? Here's why.
Trenger du folk?
Kommer du fra en bedrift eller kommune som ser etter høyt kvalifisert arbeidskraft? I Sammen om en jobb kan du møte flere hundre høyt utdannede innvandrere på leting etter jobb. Finn ut mer her!
Kommunesamarbeid for integrering og rekruttering
Gjennom vårt digitale nettverksfellesskap hjelper Sammen om en jobb norske kommuner med å løse to problemstillinger samtidig: 1) Integrering og blilyst ved å støtter høyt utdannede innvandrere i relevant jobb, og 2) rekruttering og tilflytting ved å koble vår målgruppe på næringslivets behov for kompetanse. I denne artikkelen går vi inn på hvordan et slikt samarbeid kan se ut.
Alt du må å vite om mentorprogrammet
Er du interessert i å få en personlig mentor fra ditt fagfelt, som kan hjelpe deg på veien mot en relevant jobb? Da må du lese denne artikkelen nøye. Her får du informasjon om hva du kan forvente av mentorprogrammet, og hva vi forventer av deg.
10 tips for å få mest mulig ut av Lærings- og nettverksfellesskapet
Bruker du Lærings- og nettverksfellesskapet riktig, kan det ta deg langt på veien til en relevant jobb, men det kan kanskje være litt vanskelig å vite hvor du skal begynne. I denne artikkelen får du ti tips til hva du kan gjøre for å få mes mulig ut av fellesskapet.
Dette fikk vi til i 2023 - Årsrapport
148 koblinger, 10 mentorprogrammer, 113 arrangementer og ny digital læringsdel med 24 moduler – 2023 var et år det skjedde mye! Les alle detaljene her!
Slik er vår samfunnsøkonomiske effekt
I 2022 skapte vi en samfunnsøkonomisk verdi på 20,3 millioner, eller 141 000 per deltaker. Dette betyr at for hver krone investert i Sammen om en jobb, skapes 7,4 kroner i samfunnseffekt. Ler mer om hvordan vi regner ut vår samfunnsøkonomiske effekt her.
Mentorsamarbeid: Bra for både Folk og Forretninger
“Det ligger mye skjulte ressurser som ikke kommer til bordet i denne søkergruppen. Noen ganger kommer vi i kontakt med flinke folk vi kan jobbe videre med”.
Les om hvorfor konsulentfirmaet Revoltr samarbeider med oss i Sammen om en jobb
Velkommen til vårt digitale fellesskap og læringsarena!
Sammen om en jobb sitt nettfellesskap og læringsarena et en skreddersydd plattform med alt du trenger enten du er ny i Norge og ser etter en relevant jobb, en mentor som akkurat har startet en mentorrelasjon, eller en bedrift eller arbeidsgiver på jakt etter flerkulturelt talent. Denne artikkelen gjennomgår all den viktigste funksjonaliteten.
The Blog That Changed Everything
The story of a food blog turned marketing portfolio, income generator and proof of skill set.
Dette fikk vi til i 2022 - Årsrapport
2022 var et år med veldig mye framgang. Vi gikk fra 81 koblinger i 2021 til 144 koblinger i 2022, fra to prosjekter til fem, og fra to bedriftssamarbeid til syv.
Mapping wheel for business ideas
Do you have a business idea and a mentor who’ll help you on your way? The Mapping Wheel for Business Ideas is the first tool you should use when planning your entrepreneurship process, and structuring the mentor relation.
Evaluering – for et lærerikt og vellykket mentorløp
Det er gjennom evaluering du finner ut hva som fungerer og burde gjentas, og hva som ikke fungerer og må endres. Evaluering danner derfor grunnlaget for læring og forbedring.
Rollefordeling i en mentorrelasjon – hvem gjør hva?
«En mentorrelasjon er en norsk arbeidsplass i miniatyr», sa en mentor klokt. De fleste av oss har erfart fra arbeidslivet at det er viktig – men også vanskelig – å fordele tydelige roller og arbeidsoppgaver.
Hvordan bli kjent og avklare forventninger i en mentorrelasjon?
En av grunnsteinene for en god start på mentorrelasjonen er å være tydelig på å avklare behov, forventninger og roller. Slik forebygger dere misforståelser, og bygger god dialog og tillit fra start.
Hvordan fremstå profesjonelt på skjerm?
Stadig mer foregår digitalt, og det gjelder også jobbsøking. Å kunne et par praktiske triks kan gjøre at du fremstår mye mer profesjonelt når du presenterer deg på skjerm, enten det gjelder et jobbintervju på Teams, et viktig møte med kollegaer, eller å filme sin egen videoCV.
Hvordan lage en knallgod pitch?
For de fleste kjennes det vanskelig, til og med skremmende, å skulle presentere seg til en fremmed på kjempekort tid, og uten forberedelser. I denne artikkelen hjelper vi deg til å gjøre et glimrende førsteinntrykk – i heisen eller andre steder!
Hvordan gjennomføre et godt koblingsmøte?
Så spennende at du er invitert til koblingsmøte! I denne artikkelen hjelper vi deg med å gjennomføre et fantastisk første møte.
Du har masse uformell kompetanse, men klarer du å vise det?
Din formelle kompetanse utgjør bare er en liten del av din totale kompetanse, og ofte er den uformelle kompetansen minst live viktig i en jobbsøkingsprosess.