Kvinner i jobb - Nordisk prosjekt

Kvinner i jobb: et nordisk samarbeidsprosjekt

I 2023/24 har Sammen om en jobb tatt del i et tverrfaglig samarbeidsprosjekt med mentorprogrammer i Danmark og Finland, finansiert av Nordisk ministerråd.

Samarbeidetsprosjektet "Kvinner i jobb" har sett på hvordan mentoring kan bidra til at flere kvinner med innvandrer- og flyktningbakgrunn får jobb og integreres aktivt i de nordiske samfunnene.

Prosjektet har samlet informasjon, kunnskap og erfaringer fra eksisterende mentorprogrammer i tre frivillige organisasjonener: KVINFO (Danmark), Luckan Integration (Finland) og Sammen om en jobb (Norge). Analysen av dette kunnskapsgrunnlaget kan hjelpe oss å videreutvikle metoder og tilnærminger som fremmer sysselsetting for målgruppen.

Samarbeidsprosjektet vil også bidra med anbefalinger om hvordan frivillige organisasjoner kan støtte myndighetenes innsats for at flere skal komme ut i jobb i fremtiden.

Konferanse

Funn fra prosjektet blir publisert i en rapport, som legger rammene for en hybrid nordisk konferanse. Denne arrangeres 7. mai 2024. Du kan delta på konferansen i København, Oslo, Helsinki eller digitalt.

Konferansen blir en møteplass for mentorprogrammenes samarbeidspartnere fra offentlig og privat sektor og frivillige organisasjoner.

I tillegg til presentasjon av prosjektets funn, vil det arrangeres tematiske workshop-diskusjoner. Disse diskusjonene brukes som grunnlag for en katalog med erfaringer og råd om hvordan sivilsamfunnet kan fungere som støttespiller i arbeidet med å integrere innvandrings- og flyktningekvinner i arbeidsmarkedet og samfunnet fremover.

Mer informasjon om konferanse i Oslo og digitalt kommer.

Tidslinje for prosjektet

16 måneder fra mai 2023 til september 2024.

Leveranser

Rapport som oppsummerer kunnskap om:

  • sysselsettingsbarrierer for målgruppen i de nordiske landene

  • erfaringer fra de tre mentorprogrammene

  • samarbeid med myndigheter i de tre respektive land

Konferanse: Dialog på tvers av nordiske integrasjonsaktører (myndigheter, NGOer, virksomheter og forskere på området).

Erfaringskatalog: Basert på arbeidet i de tematiske verkstedene på konferansen utvikles det en nordisk katalog med råd og innspill.

Økonomisk ramme

1,2 mill. DKK

Finansiering

Nordisk Ministerråd finansierer projektet

Erlend Nyheim